På radion idag pratade de om tryffel med en tryffelexpert. Hon hävdade att, tyvärr hittar man mest dålig tryffel i sverige för oftast vet inte vi hur tryffel ska lukta och smaka så hittills har det gått bra för andra länder att exportera den tryffeln som inte är speciellt bra, ofta har den alldeles för svag doft och smak. Konserverad tryffel rekommenderade hon inte för det mesta av smakämnena försvann vid upphettningen.
+Med tanke på att smakämnena är flyktiga så sade hon att man inte bör låta tryffeln koka med någon längre tid, det doftar visserligen gott men sedan smakar det knappt någon tryffel om maten.
Hennes tips när det gällde ex. tryffelrisotto är att man förvarar en bit tryffel i riset som på såsätt tar upp smakämnena, sedan kokar man riset som risotto och sedan tillsätter man lite tryffel sist. +Att blanda tryffel med ex. smör för att fånga in smakämnena var också bra hävdade hon (smöret med den rivna tryffeln skulle stå ett par dagar innan man använde det)
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|