Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Lussekatter, Ett enkelt recept till ovan bakare, tack
          pisanggoreng
          Inlägg 04-12-2004, 16:14
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 900
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 535



          Hej,

          Någon som har ett bra och enkelt recept på lussekatter..? Det börjar ju bli dags...

          rolleyes.gif


          --------------------
          Zon 1, Skånes västkust

          Besök gärna Buxus.se
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Kattgräs
          Inlägg 04-12-2004, 19:47
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 660
          Medlem sedan:
          25-04-2004
          Medlem nr: 3 402



          Vet du hur man gör vanliga kanelbullar? För i så fall är det busenkelt. Tillsätt extra socker och sätt saffran i det smälta smöret. Baka sedan som vanligt, men gör ringlor i stället.

          Om du inte vet hur man gör vanliga kanelbullar, kommer här ett recept på lussekatter som jag använder. (Ursprunget är "Vår kokbok", men är lite, lite ändrat för jag gillar kardemumma i bullarna.)

          1 g saffran
          (malen kardemumma, 0,5-1 tsk om du vill)
          150 g margarin eller smör
          5 dl mjölk
          1,5 dl socker
          0,5 tsk salt
          13-15 dl mjöl
          (russin)

          Mortla saffran tillsammans med en sockerbit (om den inte redan är som ett pulver).
          Smula ner jästen i en bunke.
          Smält margarinet i en kastrull.
          Häll i saffranet i margarinet.
          Ta av kastrullen från spisen och häll i mjölken.
          Känn efter så det är fingervarmt (37 grader, inte varmare), värm på den avstängda plattan (brukar funka) eller vänta tills det fått rätt temperatur.
          Rör ut jästen med en del av degspadet, häll i resten när jästen löst sig.
          Blanda i socker och salt.
          Blanda i mjölet. En liter går att ha i på en gång, sen dl-vis. Det går åt olika mycket mjöl beroende på måtten och att mjölet ibland packar ihop sig och ibland inte.
          Jäs övertäckt (kökshandduk) en halvtimme.
          Sätt ugnen på 250 grader.
          Dela den jästa degen i bitar, 24 bitar för jättebullar och 36 för lite mindre.
          Knåda en degbit rund, därefter till en "orm".
          Ringla ihop degormen och lägg på en plåt. Helst på bakplåtspapper, men det går bra med en smörad plåt också.
          När allt är utbakat, sätts russin i bullarna som dekoration.
          (Om man vill ha russin i hela bullen, ska de tillsättas innan mjölet. Ta ungefär en dl i så fall.)
          Pensla med uppvispat ägg.
          In i mitten av ugnen c:a 5-10 minuter, kolla så att de blir lagomt gräddade.
          Låt svalna på galler under kökshandduk.

          De går utmärkt att frysa in, för att sedan tinas i micron (ung. 500W, 1 minut, men det bör provas ut efter micron).


          --------------------
          Kattgräs
          zon 3 (tror jag)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 05:22
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon