ja... julmaten är viktig! Det viktigaste är skinkan (den första ljumma skivan är bäst!), brunkål, köttbullar, prinskorv, jansons frestelse, ägg och sill. Detta har vi hemma under julen, men sen är det klart att det är gott med ål, lax och annat när man är borta. Det finns nog ingenting jag inte äter på julbordet. Risgrynsgröt är jag inte så förtjust i, men utan ris á la malta (risgrynsgröt med grädde) med rårörda jordgubbar blir det ingen julafton!
Stod för resten hela dagen i köket igår. Hann fixa brunkål, köttbullar, glutenfria lusserkatter och pepparkakor. Nu är det "vanliga" lussekatter, julbröd, skinkan, gröt och julgodiset kvar. Godiset är nästan det bästa att förbereda. Några "måsten" finns varje år som t.ex marshmallows med apelsin och kanel eller apelsin-nogattryffel. Resten gör jag efter vad för recept jag hittar i tidningar.
--------------------
------------------------------------- Mvh Björkhagen - zon I-II
|