Så här säger Svensk köttinformation.
Lagringstider i frysen Hur länge köttet kan ligga i frysen varierar med köttslag, fetthalt, frystemperatur och förpackningssätt. Magert kött håller sig längre i frysen än fetare. Griskött: 3 – 6 månader (för de magraste delarna gäller den längre tiden) Nötkött: 8 – 12 månader Lammkött: 6 – 12 månader Inälvsmat: 3 månader Charkvaror: 1 – 2 månader (rimmade och rökta varor har kortare hållbarhet än o- behandlade.) Charkvaror är färskvaror och ska förvaras i kylskåp. Kom ihåg att rökta produkter lätt ger smak och lukt åt annat i kylskåpet, för- packa noga. Kallrökta varor håller längre än varmrökta.
--------------------
Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3 Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
|