BULLAR
75 gr jäst
2.5 dl mjölk
150 gr margarin
2 ägg
0.5 dl socker
0.5 tsk salt
ca 10 dl mjöl
SMÖRKRÄM
125 gr
1,5 dl socker
3-4 msk vanillinsocker
röres ihop
3 dl Marzankräm ( pulver) Ägg & mandelspån.
Gör som vanlig vetedeg. Jäs 30 min. Gör marzankräm och smörkräm under tiden. Dela degen i 2 delar ( 1 lite större ) Kavla ut den mindre biten i en mjölad långpanna, 50x70 cm. Bred över marzankrämen.
Kavla ut den större biten. Bred på smörkrämen. Rulla ihop och dela den i 35 tunna bitar. Fördela dessa ovanpå marzankrämsbiten, pensla med ägg Och strö över mandelspån. SKA EJ JÄSA. Grädda i 200 gr ca 10-15 min. Skär i rutor efter ”bullarna”.
--------------------
|