Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mat med utgånget datum, Hur gör ni med den?
          Christa
          Inlägg 14-01-2013, 16:44
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Skulle var intressant att få höra hur ni hanterar mat med utgånget datum. Ni som spar den till den faktiskt blir dålig - hur länge brukar den hålla sig?

          Jag använde mjölk igår som hade bäst före 31/12 och den var helt ok.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          malcolm
          Inlägg 14-01-2013, 18:20
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Jag låter lukt, smak och syn avgöra vad som skall kastas, mögelprickar på hårdost hyvlar jag bara bort om det inte äfr för mycket men osten som blir kvar använder jag sedan till gratänger och liknande. "Gammal" mjölk brukar fungera till matlagning och bakning om den inte är allt för gammal. Fisk är jag dock noggrannare med för där märks det verkligen om det gått över bäst före.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Christa   Mat med utgånget datum   14-01-2013, 16:44
          hattstugan   Luktar och smakar! Finns ingen anledning att s...   14-01-2013, 17:02
          Myosotis   Bäst-före-datum är inte mycket att bry sig om. Köt...   14-01-2013, 17:13
          Christa   Bäst-före-datum är inte mycket att bry sig om. Köt...   14-01-2013, 17:34
          Myosotis   Är kvarg och keso samma sak? Nej, kvarg är kvarg ;...   14-01-2013, 18:18
          Anma   Nej, kvarg är kvarg ;) Keso (som väl egentligen är...   15-01-2013, 11:19
          Monarda   Jag är nog lite nojig och använder inget där datum...   14-01-2013, 17:21
          andersen   Jag skiljer på bäst före, och sista förbrukningsda...   14-01-2013, 18:32
          *Stintan*   Här slängs inget eftersom jag äter upp maten innan...   14-01-2013, 18:49
          Gita   Skulle var intressant att få höra hur ni hanterar ...   14-01-2013, 18:54
          Christa   Det är väl bara att låta lukt, smak och sunt förnu...   14-01-2013, 18:59
          *Stintan*   När det gäller kött är jag nog lite feg fast jag h...   14-01-2013, 19:05
          andersen   När det gäller kött är jag nog lite feg fast jag h...   14-01-2013, 19:09
          *Stintan*   Handlaren får inte sälja köttfärs som sista förbru...   14-01-2013, 19:15
          andersen   fel... Vad är fel?   14-01-2013, 19:27
          *Stintan*   Vad är fel? Ångrade mig bara :flirting:   14-01-2013, 20:26
          Christa   Ångrade mig bara :flirting: Ööööh?   14-01-2013, 20:28
          *Stintan*   Ööööh? Vadå öhhh?? Råkade klicka på skickaknappen...   14-01-2013, 20:41
          Sylvia   Vadå öhhh?? Råkade klicka på skickaknappen utan at...   18-01-2013, 08:28
          *Stintan*   Du kan ändra det du skrivit innan någon annan har ...   18-01-2013, 10:52
          mamamaggan   Luktar och smakar . En del saker , typ kött , kött...   14-01-2013, 20:18
          omk   Luktar och smakar . En del saker , typ kött , kött...   14-01-2013, 22:30
          gnon49   Beror nog på vad det är för mat. Kött o köttfärs a...   14-01-2013, 20:50
          Motti   Om något ligger och blir för gammalt här någon gån...   14-01-2013, 22:50
          malcolm   Bröd är jag mycket känslig mot, minsta mögelprick ...   14-01-2013, 23:50
          Christa   Bröd är jag mycket känslig mot, minsta mögelprick ...   15-01-2013, 08:10
          Whiskuchi   Nej, kvarg är kvarg ;) Keso (som väl egentligen är...   15-01-2013, 09:35
          Myosotis   Arla har löpe i sin kvarg också, tror att de är ga...   15-01-2013, 13:59
          Christa   Jaså, det visste jag inte! Men vad äckligt :s...   15-01-2013, 16:26
          Elisabeth-Västkustkolonisten   Kvarg är också mycket bra som omläggning vid en in...   15-01-2013, 10:00
          Eva i Skåne   Ang physallis Myo så hittade jag skalade sådana i ...   15-01-2013, 14:28
          Myosotis   Ja, jag har ätit såna som varit okej sen men jag h...   15-01-2013, 14:29
          Myosotis   Jag har gjort det men i år blev det inte av.   15-01-2013, 17:07
          Christa   Jag har gjort det men i år blev det inte av. Kom ...   15-01-2013, 17:11
          Myosotis   Kom dom inte tillbaka av sig själva då? En förutsä...   15-01-2013, 17:39
          Christa   Nej, jag testade inte att missa. Enligt min erfare...   15-01-2013, 17:46
          Myosotis   Aah tack, det låter lovande :) Smakar de likadant?   15-01-2013, 18:09
          Peztis   Kött och fisk är jag rätt noga med, framför allt k...   15-01-2013, 18:22
          Christa   Kött och fisk är jag rätt noga med, framför allt k...   15-01-2013, 19:04
          Myosotis   Jag gör ungefär som du men det där att lägga ägget...   15-01-2013, 23:56
          Christa   Med tiden torkar ägget ut lite (och väger då mindr...   16-01-2013, 07:36
          tomas99   Kött och fisk är jag rätt noga med, framför allt k...   18-01-2013, 07:51
          Motti   Får man mögel på en ost grönsaker eller bröd som...   15-01-2013, 20:09
          ingrid fuxwall   Mat slängs inte - det är skamligt! Hund och ka...   15-01-2013, 21:33
          Myosotis   Nej, jag brukar inte bada äggen faktiskt utan välj...   16-01-2013, 12:50


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 04:47
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon