CITAT (malcolm @ 14-01-2013, 23:50)

Bröd är jag mycket känslig mot, minsta mögelprick så åker det i soporna. Jag brukar känna redan någon dag innan om det är mögel på gång.
Ja mögel i bröd bildar skadliga ämnen så det är inget man skall äta. Det finns ju inte bara där man ser det som du själv har märkt.
Äpplen kan visst också ha ett mögel som producerar skadliga ämnen och där har jag funderat på om det är just den sorten som gör att det smakar mögel i hela äpplet. Det sägs ju att man skall slänga allt äppelmos om det är mögel överst men jag undrar om det verkligen har spritt sig om det smakar bra när man tagit bort dom översta centimetrarna.
När det gäller äpplen så är det en sorts mögel som gör att hela äpplet smakar förfärligt medan andra är hur goda som helst om man tar bort det dåliga. Jag har inte alltid hunnit hålla takten när det gäller att ta hand om mina egna äpplen därför har jag ställts inför detta spörsmål.