Kött och fisk är jag rätt noga med, framför allt köttfärs. Brukar försöka slänga in i frysen om sista förbr.dagen närmar sig.
Mögel på ost skärs bort såvida inte hela osten luktar och ser äcklig ut.
Minsta lilla mögellukt/-smak på bröd - då slängs hela påsen.
Mjölk kan man kolla i t ex kaffe: är det dåligt så flockar det sig.
Ägg kan man använda lååååångt efter bäst före, de där två veckorna de sätter är en EU-bestämmelse. Jag kör med vattenmetoden om jag är osäker, dvs jag lägger ägget i ett glas med vatten: om det ligger ned är är allt ok, ställer det sig upp börjar det bli gammalt men är fortfarande ok, flyter det är det dåligt och ska slängas. Har ännu aldrig råkat på ett flytande ägg...
Försöker att verkligen använda mig av mina sinnen och inte bara stirra blint på datumet som står på etiketten.
--------------------
* ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
|