CITAT (EKLO @ 22-01-2013, 09:50)

Hej, låter roligt det hela. Jag har själv problem med vinterförvaringen av mina grönsaker - har inget frostfritt ständigt svalt utrymme. Jag har löst det så att jag förvarar gul lök och potatis i mitt sovrum (!) som är stängt under dagarna och då är nere på ca 5-10 grader när det är kallt. På kvällen sätter jag elementet på 18 grader, och stänger av det det första jag gör på morgonen (och så står korgen med grönsakerna nära ett fönster där det är lite kallare än vid sängen). Det funkar, även om det inte är optimalt.
I landet på vintern låter jag grönkål, brysselkål och purjo stå kvar, de klarar vintrarna i landet om man väljer rätt sorter.
Av vitkålen gör jag surkål (för första året i år). Alla andra saker kan man också mjölksyresyra, och det tycker jag är väldigt gott, men smaken är ju olika.
Numera odlar jag sådant som jag annars köper, enligt nån sorts självförsörjningstanke "light", i början odlade jag fler sorter och mer enligt primörnjutnings-tanken.
Jag har faktiskt funderat på sovrummet när det gäller lök. Har aldrig elementet på där och sover dessutom med öppet fönster.
Är tyvärr inte så förtjust i mjölksyrade grönsaker, annars hade det varit en bra lösning.