CITAT (Gossen Ruda @ 24-01-2013, 11:45)

Inte speciellt snällt mot jägarna om de skall känna ett tvång att skjuta så mycket som möjligt, men att samtidigt betala för "nöjet" både i pengar, arbete och framför allt tid. Samtidigt får de kritik från visst håll över att de öht jagar och lustmördar djur. Hur skall man ha det?
Borde man inte få tag på något slakteri som tar hand om vildsvinen efteråt, betalar jägarna en slant, trikintestar köttet och sen rationellt styckar och försäljer det?
problemet som jag förstått är just att det saknas slakterier som kan ta hand om mindre mängder djur samt att det tydligen är svårt att få ut köttet i affärerna.
skulle det finnas en fungerande kedja och där jägarna fick betalt för köttet skulle det nog jagas mer,att bara skjuta djur för att gräva ner pga att det inte går att avsätta köttet är nog inget lockande för en jägare.
vi har ju under lång tid i sverige avvecklat allt smått inom livsmedelsindustri,förr fanns det massor av lokala slakterier o charkbutiker,nu återstår endast större enheter som är ointresserade av små kvantiteter samt så finns det ett transportproblem.
det skulle säkert finnas efterfrågan på köttet i affären men hur få det dit? ULF