CITAT (Gossen Ruda @ 24-01-2013, 11:45)

Inte speciellt snällt mot jägarna om de skall känna ett tvång att skjuta så mycket som möjligt, men att samtidigt betala för "nöjet" både i pengar, arbete och framför allt tid. Samtidigt får de kritik från visst håll över att de öht jagar och lustmördar djur. Hur skall man ha det?
Borde man inte få tag på något slakteri som tar hand om vildsvinen efteråt, betalar jägarna en slant, trikintestar köttet och sen rationellt styckar och försäljer det?
Så borde det naturligtvis vara.
Samtidigt kostar väl nästan all hobbyverksamhet både tid och pengar. Jägarna inskränker dessutom på vanligt folks liv med sin jakt och utsätter dem för risker om de ändå råkar befinna sig ute i naturen under jaktsäsong. Att de dessutom kan fylla sina frysar med billigt kött är väl inget annat än ett privilegium. Att man inte vill jaga vildsvin när det behövs får ju katastrofala följder så det det borde på något sätt åligga jägarna att även se till att vildsvinsstammarna hålls på acceptabel nivå. De har ju fått ett förtroende att hålla efter annat vilt så då borde ju inte vildsvinen undantas bara för att de är svårjagade eller för att det är besvärligt att ta hand om köttet.