Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Brantevikssill, klar i ett nafs
          Yin o Yang
          Inlägg 07-12-2004, 11:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 113
          Medlem sedan:
          28-09-2004
          Medlem nr: 4 545



          Måste vidarebefordra receptet på en makalöst god julsill wub.gif . Fördelen är att den är klar att äta efter ca 1 dygn, men blir godare efter 2-3 dygn.
          BRANTEVIKSSILL
          INGREDIENSER
          1 kg sillfilé
          Lag:
          1 dl ättika (24%)
          7 dl vatten
          ½ dl salt (gärna grov)
          Inläggning:
          4 dl socker
          2 hackade gula lökar
          2 hackade röda lökar
          3 msk citronpeppar
          3 msk krossad kryddpeppar
          2 msk krossad vitpeppar
          2 smulade lagerblad
          stor knippa hackad dill

          Gör så här
          Dra skinnet av sillfiléerna, varje sill blir då två mindre filéer. Lös upp saltet i vattnet med ättikan och lägg i filéerna. Låt stå ett dygn på sval plats. Ta därefter upp filéerna och låt dem rinna av i ett durkslag. Blanda samman den hackade löken, kryddorna och dillen. Häll sist ner sockret och rör snabbt om blandningen.
          Varva nu sillen och blandningen i en hög glasburk. Börja och sluta med ett lager av blandningen. Det blir en mycket vacker inläggning, därav glasburken. Observera att någon vätska inte skall tillsättas blandningen. Den kommer att vattna av sig och efter några timmar ligger sillfiléerna i en lag.
          I den här rätten är det på sin plats att experimentera med kryddorna. Prova dig gärna fram med mer än vi anger - du skapar då en inläggning med din egen personliga prägel!

          Lycka till! Den blir en succé på julbordet smile.gif


          --------------------
          Marianne, zon 3

          När man står med båda fötterna på jorden har man oftast bilen på verkstaden
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 12-12-2004, 07:58
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (kermita @ 11-12-2004, 11:03)
          Ska jag alltså först vattna ur den salta sillfilen, coh sen lägga den i första
          lagen ?

          Oftast är saltad sill redan urvattnad (om den köpes på burk), annars måste salt sill vattnas ur. Sedan behöver den inte läggas i den första lagen eftersom den redan har legat i salt (ättika och salt har samma funktion här). Däremot kommer sill/strömming som gravats i ättika/salt smaka lite annorlunda än urvattnad salt sill, så av den anledningen skulle man kunna låta den urvattnade salta sillen ligga en stund i ättika (men det har inge betydelse för de konserverade egenskaperna).
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-06-2025, 19:57
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon