CITAT (Susanna @ 01-02-2013, 10:40)

Jag har odlat Brandywine två säsonger och när man väl lyckas är den kanongod. Jag brukar skiva tjocka skivor och lägga direkt på mackor, supergott. Men oftast misslyckas jag med odlingen så i år struntar jag i den. 80% av frukterna har ruttnat på plantan innan de mognat färdigt och jag har ingen aning om var jag gör för fel. Alla andra tomater blir bra.
Att nästan alla tomaterna ruttnar och faller av har jag också drabbats av när jag försökt odla tomater på kolonilotten. Jag skulle med stor säkerhet skylla på potatisbladmöge/brunröta eller vad det nu heter. Både blad och tomater får bruna fläckar och tomaterna ruttnar och faller av. Potatis och tomater är ju nära släkt och drabbas båda av denna sjuka, svårt att bli av med. Jag har märkt att det blir bättre när jag håller mig på balkongen långt från kolonilotterna.
Jag läste nån stans att brandywine ska vara en av världens godaste, ett påstående som jag dock hittat i ett antal sortbeskrivningar, så man vet ju inte om det är att lita på.