CITAT (malarmaster @ 13-02-2013, 15:30)

detta var tydligen toppen på ett isberg.
minst 100000 hästar försvinner tydligen spårlöst varje år,de flesta nermalda i matproduktion.
dags att införa märkning som för nötkreatur så att de blir spårbara?
matindustrin har tydligen inga betänkligheter när det gäller att tjäna pengar.
kul också att se de besvärande minerna hos företrädarna för sagda industri,de vet nog mer än de vill säga.tydligen är det flera år sedan misstankarna kom om hästkött ute i europa,men ingen som kollar sanningen förrän det briserar.då kommer beklagandena som ett brev på posten,politikerna som vanligt tagna på sängen.eller är dom det? ulf
Vart kommer siffran 100000?
Alla hästar i EU är redan märkta med chip eller märkta i skinnet, alltså mera välmärkta än vad nötkreatur är!
CITAT (malarmaster @ 13-02-2013, 15:35)

vem bryr sig om ett pass i slakteriet?
för några år sedan var det ett reportage i tv om just försvunna hästar.ägarna hade sålt till olika personer,oftast gamla eller sjuka hästar.verkligheten var att köparna var kopplade till ett slakteri och när degamla ägarna försökte ta reda på var hästarna var så var de spårlöst borta.
blev lite tubulens några dagar sedan var allt glömt,nu är det dags igen. ulf
Det var naturligtvis fråga om bedrägeri, men ägarna var också extremt naiva, hur kan man tro att det finns folk som av välgörenhetsskäl skulle låta gamla värdelösa hästar pensioneras till höga kostnader? Om de verkligen inte vill att deras häst skall gå till livsmedel, så kan det markeras i passet. Det hindrar ju inte att den svartslaktas, eller avdödas ändå. Annars får helt enkelt ägaren själv ta ansvar för den häst de en gång köpt
Findus har tagit tillbaka 20 000 förpackningar hästlasagner och de skickas till
biogas, när nu hästkött också hittats i ICA:s och COOP:s lasagner så blir det ännu fler.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bekrafta...gne_7910232.svd