Jag lagar all mat själv och köper i stort set aldrig färdiglagat . Med få undantag av bekvämlighet så händer det att det slinker ner en färdigfryst pizza eller potatisgrattäng men det händer sällan eller aldrig .
Vad tror ni är orsaken till att det säljs så mycket färdiglagat ?ser ofta när vi handlar att många köper Mamma Scans köttbullar tex mycket halvfabrikat .Kanske det är så att många inte orkar laga mat efter en hel dags jobb eller är det bekvämt att handla färdigmat .Om man läser på en förpackning Köttbullar eller tex en färdig Potatisgrattän så undrar man varför de måste ha så mycket tillsatser färgämnen konserveringsämnen ?och för att inte tala om den enorma längden på hållbarhet ,till och med en sådan enkel sak som smörgåspålägg innerhåller ju nästan mer tillsatser än kött !det vi tror är tex basturökt skinka är feijk bara tillsatser och skinkan har inte varit i närheten av en basturök !Jag har kommit på att man ska läsa det finstilta även på mat inte bara på kontrakt