CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 23-02-2013, 13:14)

KRT det finns många "präktiga" människor här.........
Min Bonusson och hans sambo har också många helger lagad mat ihop men ibland vill dom ju göra annat också.
Och nu börjar det redan med olika aktiviteter hos barnen och då blir det genast mindre tid över. Tvätt, städning och handla måste dom ju också.
Det är inte så enkelt när bägge jobbar.
Elisabeth
Präktig som ord tycker jag mer beskriver de "duktiga" som alltid har ett rent hem och till synes alltid sköter sig och sällan örlar ut på uppfarten fulla en söndag morgon

När det gäller mat så är det planering och åter planering som gäller så blir det väldigt enkelt i slutändan.
Man behöver inte stå i köket och kolla hur steken tar sig eller vakta potatisen som kokar.
Tips på stek för latmän som jag är att stoppa en fläskkarré i bit i en gjutjärnsgryta.
Fyll upp med billig olja, kan återanvändas.
Sätt ugnen på 75 grader på förmiddan.
Sätt in grytan.
Gör nåt annat under dan och sen när det blir matdags så skala/kok potatis samt gör nån sås och värm nån grönsak.
Inser att jag hoppade över nåt steg där.
Använd stektermometer så syns det när köttet är färdrigt.
Osäker på just det köttstycket jag nämde nu men vid 75 så är allt färdigt.