Jag säger som rosita - allt utom rotfrukter som går ner i jorden i pålrot funkar bra (rotselleri måste man förgro tidigt för att lyckas tycker jag). Men palster, morot, rödbeta skulle jag inte förodla.
Ärter brukar jag inte förgro (sockerärter kan man ändå så så tidigt), men bönor förgror jag, de behöver varmare jord vid utplantering och sniglarna gillar mina bönor men har mindre chans om plantorna sätts ut med lite storlek.
Grönsaker tar mkt plats att förodla under lysrör, därför får man nog koncentrera sig på dem som man vinner mkt tid på att föodla. Viktigast tycker jag är rotselleri, purjo, bladselleri, kronärtskocka (alla dessa sår jag redan i mitten/slutet av februari).
Förutom de nämnda rotfrukterna tycker jag inte det finns nån anledning att förgro spenat, sallat, mangold, dill, persilja, ärter, rucola, majrova...
Redigerat av EKLO: 11-03-2013, 23:51
|