Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Banoffeepaj, smarrigt gott till kaffe eller dessert
          Eva i Skåne
          Inlägg 07-02-2013, 20:55
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Banoffeepaj

          200g digestivekex
          125g smält smör

          1 brk sötad kondenserad mjölk

          2-3 bananer
          2½dl vispgrädde
          mörk choklad

          Koka burken med kondenserad mjölk i tre timmar. Det är viktigt att hela burken är under vattnet. Fyll på mer vid behov.
          Detta kan du göra när du vill. Oöppnad håller den i tre månader efter den är kokt.

          Krossa kexen och blanda med smält smör. Tryck ut plant i en pajform med löstagbar botten. Lägg ev ett tillklippt bakplåtspapper underst i formen så blir det lättare att flytta till ett fat. Låt formen med bottnen stå kallt några timmar.

          Den kokta mjölken är som en smidig kolasmet i både smak och konsistens. Bred denna över bottnen. Lägg sedan på skivad banan och överst vispad grädde som beströs med lite flisad choklad.


          Väldigt enkel att göra och snabbt går det om man förberett och har burken färdigkokt.

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          *Stintan*
          Inlägg 22-03-2013, 22:52
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Det var nog mest för att det är risk att burken ska explodera som den skulle vara under vatten. Såg på ett ställe att man kunde göra 2 små hål med en spik i locket och då var det bara vatten upp så burken stog stadigt i kastrullen. Då kunde man också se på färgen på det lilla som bubblade upp ur hålen när det var klart.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Anki på Öland
          Inlägg 22-03-2013, 23:49
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 6 847
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 723



          CITAT (*Stintan* @ 22-03-2013, 22:52) *
          Det var nog mest för att det är risk att burken ska explodera som den skulle vara under vatten.....

          Hoppsan.... vilken tur jag hade då smile.gif
          Förresten, ska den stå i kylskåp tills man använder den efter koket?

          Redigerat av Anki på Öland: 22-03-2013, 23:50


          --------------------
          Hundar och pelargoner....... sen är man sysselsatt året om :)
          Huserar på södra Öland

          mitt album
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 23-03-2013, 09:56
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          CITAT (Anki på Öland @ 22-03-2013, 23:49) *
          Hoppsan.... vilken tur jag hade då smile.gif
          Förresten, ska den stå i kylskåp tills man använder den efter koket?


          Nej, ett år i rumstemperatur ska den hålla efter kok. Jag har ingen egen erfarenhet, men så har jag lärt mig.
          Sen är det ingen risk/chans hos mig att den skulle bli stående något år när den väl är kokt och det är så enkelt att laga till nåt smarrigt med den.
          En månad eller så i rumstemperatur kan jag iaf garantera.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Eva i Skåne   Banoffeepaj   07-02-2013, 20:55
          Biggan_   Uj,uj,uj, som du kan fresta! Ja, du heter väl ...   07-02-2013, 21:53
          Lokan   Min favoritpaj!! :tummenupp: Smaskens...   07-02-2013, 22:01
          zissi   Så gott det låter Eva! :tummenupp: Jag tål ...   07-02-2013, 22:35
          Lokan   Här finns ett recept på laktosfri kolasås. Gör dub...   08-02-2013, 12:56
          zissi   Här finns ett recept på laktosfri kolasås. Gör dub...   08-02-2013, 17:16
          gunsta   Här finns ett recept på laktosfri kolasås. Gör dub...   22-03-2013, 18:05
          Anki på Öland   Har köpt hem kondenserad mjölk nu.... ska chocka m...   22-03-2013, 15:02
          *Stintan*   Såg att det fanns färdigkaramelliserad kondenserad...   22-03-2013, 17:54
          Anki på Öland   Såg att det fanns färdigkaramelliserad kondenserad...   22-03-2013, 21:49
          *Stintan*   Hoppsan.... vilken tur jag hade då :) Förresten, ...   23-03-2013, 01:59
          Anki på Öland   Nej, ett år i rumstemperatur ska den hålla efter k...   23-03-2013, 14:24
          Anki på Öland   Vansinnigt gott var det!! I kväll åt vi up...   01-04-2013, 22:06
          nässlamera   Banoffeepaj 200g digestivekex 125g smält smör 1 ...   08-04-2013, 22:53
          Anki på Öland   har alltid undrat vad som händer om inte hela cola...   09-04-2013, 07:37
          nässlamera   Det hände ingenting - för mig i alla fall.... myck...   18-04-2013, 14:10


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 05:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon