Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Varför innehåller alla recept oftast detta?, Fundering/debatt?
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 16-12-2004, 10:32
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Hallon,

          Jag funderar å funderar och när jag läser receptböcker så ser jag alltsom oftast att de innehåller dessa ingredienser:

          Mjöl

          Grädde/creme fraiche


          Buljongtärning.

          Mjöl om det gäller förtjockning vet jag redan att jag kan ta arrowroot istället.
          Men men - det är som mest sättet med recepten som irriterar mig - det måste ju finnas andra sätt med att konstruera recept?Måste alltid en soppa innehålla creme fraiche eller grädde för att bli gott? Retar mig mest på alla recept i tidningar och i vissa kokböcker......


          Hälsar Ingrid
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Susanne i Linköp...
          Inlägg 16-12-2004, 22:39
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 048
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 61



          Vad som anses som basvaror är också lite kulturellt/lokalt beroende. Utomlands kan det vara stört omöjligt att få tag i potatismjöl till exempel, för på många håll använder man majsstärkelse istället. Det ser man ibland i utländska recept också. Fast grädde verkar vara en internationell ovana. rolleyes.gif

          Någonstans i världen är kanske vetemjöl en ovanlig vara.

          Buljongtärning är en snabb genväg till soppa mm och får man inte tag på det känns det väldigt knepigt att laga sådan mat, åtminstone för mig som inte är så duktig på matlagning. Är man van vid att kunna fuska vet man inte hur man klarar sig utan.


          --------------------
          Alla morgondagens blommor gömmer sig i de frön som sås idag.
          Kinesiskt ordspråk
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Ingrid på Västkusten   Varför innehåller alla recept oftast detta?   16-12-2004, 10:32
          KURT   Många gånger så "bär" ju fett smakämnen....   16-12-2004, 10:51
          Evin   Förmodligen för att förenkla receptet med sådant m...   16-12-2004, 13:28
          netaave   Jag reder nog hellre med mjöl som kostar nån tia k...   16-12-2004, 14:34
          Felix matte   Jag reder med Maizena Brun redning ... vita såser ...   16-12-2004, 21:57
          kerstin z5-6   och lättprodukter köper jag av princip aldrig -var...   16-12-2004, 22:56
          Virgo   hej, Det är lite mode i användandet av vissa ingr...   17-12-2004, 01:58
          Berith   Var tvungen att springa u...   17-12-2004, 06:50
          Ingrid på Västkusten   Hallon, Arrowroot använder jag en ggr i halvåret ...   17-12-2004, 07:38
          Blomstertanten   Hade buljongen innehållit fisk had...   19-12-2004, 18:12
          Berith   :P på dej själv du! Jaa det fattar jag väl -...   19-12-2004, 18:21
          Ingrid på Västkusten   Jaha - frågade i kafferummet samma fråga - fick sv...   20-12-2004, 09:16
          Gunvor Nilsson   Jag använder Creme Fraiche av den anledningen att ...   20-12-2004, 10:59
          kerstin z5-6   Ja den är god och inte samma som creme f alls -var...   20-12-2004, 18:51
          Ingrid på Västkusten   Norskarnas 'römme' är inte helt fel den he...   21-12-2004, 07:39
          Ingrid på Västkusten   Jahaja...skulle laga mat nu i jul ' med konven...   01-01-2005, 15:00
          Berith   Vill du kanske dela med dej av "innehållet...   01-01-2005, 15:17
          Ingrid på Västkusten   Hej hopp, Jag brukar handla märgben :-) gärna öve...   02-01-2005, 13:12
          Berith   Fantastiskt Ingrid! Tackar för att du delar me...   02-01-2005, 20:34
          Susanna   Den där turkiska yoghurten är farligt god. Jag upp...   02-01-2005, 21:44


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 11-08-2025, 05:07
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon