Medlem
Antal inlägg: 24 744
Medlem sedan: 03-11-2002
Medlem nr: 110
Banoffeepaj
200g digestivekex 125g smält smör
1 brk sötad kondenserad mjölk
2-3 bananer 2½dl vispgrädde mörk choklad
Koka burken med kondenserad mjölk i tre timmar. Det är viktigt att hela burken är under vattnet. Fyll på mer vid behov. Detta kan du göra när du vill. Oöppnad håller den i tre månader efter den är kokt.
Krossa kexen och blanda med smält smör. Tryck ut plant i en pajform med löstagbar botten. Lägg ev ett tillklippt bakplåtspapper underst i formen så blir det lättare att flytta till ett fat. Låt formen med bottnen stå kallt några timmar.
Den kokta mjölken är som en smidig kolasmet i både smak och konsistens. Bred denna över bottnen. Lägg sedan på skivad banan och överst vispad grädde som beströs med lite flisad choklad.
Väldigt enkel att göra och snabbt går det om man förberett och har burken färdigkokt.