Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Sökes: dessertrecept
          Sollan
          Inlägg 18-12-2004, 15:44
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 603
          Medlem sedan:
          21-02-2004
          Medlem nr: 2 852



          Jag skulle vilja göra en fräsch dessert till julbordet. Inget stabbigt eller kakaktigt -man blir ändå så himla proppmätt...smile.gif Har någon ett lättgjort förslag att komma med. (jag är novisen vid spisen....) Ca 10 personer.
          Tacksam för hjälp och tips!


          --------------------
          /sollan
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Boxer
          Inlägg 18-12-2004, 18:32
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 234
          Medlem sedan:
          09-07-2004
          Medlem nr: 4 038



          Denna är jättegod och fräsch.

          Citronfromage

          4 port

          6 dl mjölk
          4 msk socker
          3 st. ägg
          8 msk pressad citron
          3 1/2 tsk gelantinpulver
          rivet skal av 2 citroner

          Börja med att strö över gelantinpulvret i citronsaften i en liten skål. Låt stå några minuter.
          Ställ skålen i en kastrull med hett vatten och värm långsamt upp under omrörning tills gelatinet har löst sig. Tag bort skålen och låt svalna något.
          Separera nu äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och socker pösigt.
          Värm mjölken tills den nästan kokar och häll den över äggblandningen under oavbruten vispning.
          Häll tillbaka smeten i den ursköljda kastrullen och värm på svag värme under ständig omrörning tills den tjocknat. Låt den inte koka.
          Ta av kastrullen och låt svalna något (fortsätt att röra då och då).
          Rör ner den flytande gelatinblandningen.
          Vispa sedan äggvitorna till hårt skum och vänd ner de i citronkrämen.
          Ställ tillbaka krämen på spisen och värm till det nästan kokar.
          Skölj ur en form med vatten och häll i smeten. Låt svalna och stoppa sedan in den i kylskåpet i 3-4 timmar.
          När Du sedan ska äta fromagen så doppar Du formen i hett vatten så att den lossnar lätt.
          Garnera med halverade citronskivor.


          --------------------
          Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 04:19
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon