Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Din bästa kladdkaka
          Peztis
          Inlägg 04-05-2013, 21:32
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          80-talet har fått ett litet uppsving sedan några år tillbaka och kladdkakan är åter populär. Det har kommit ut flera böcker i ämnet.

          Jag har ett grundrecept som är så supergott och enkelt men så för någon kväll sedan fick jag ett ryck: vad händer om man tar bort kakaon? Och kanske ersätter med något annat?

          Jag presenterar härmed

          PEZTIS KLADDKAKA

          100 g smör, smält
          2 st ägg
          2 dl socker
          2 tsk vaniljsocker
          1,5 dl vetemjöl
          1 msk kakao
          1 tsk kanel, mald
          1 tsk kardemumma, mald

          Sätt ugnen på 160 g. Rör ihop socker och ägg (inte så det blir pösigt, bara rör ihop det), häll i smöret. Blanda ihop de torra varorna och rör sedan ned det i äggblandningen. Häll upp i en smord ugnsfast form, ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min.

          Smakar lite som pepparkaka men ändå inte riktigt. Gott som det är eller med grädde, glass, frukt...

          Ursprungsreceptet är med 4 msk kakao, ingen kanel eller kardemumma, och det är ett jättebra och enkelt recept det med! Går fort att sno ihop och så enkelt att barn kan göra det (nästan) själva!


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          zissi
          Inlägg 05-05-2013, 14:14
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Jag har nästan likadant recept på min favoritkladdkaka som du Peztis. Det som skiljer är att det i min är 3 dl strösocker i grundreceptet, men jag brukar ta 2,5 dl. Kan nog dra till dina 2 dl skulle jag tro. Sen är det även 0,5 krm salt i mitt recept men vet inte om det gör varken från eller till.

          Har nog gjort det här receptet från och till i 20 år skulle jag tro. En arbetskamrat på min allra första arbetsplats bjöd på den och receptet finns kvar i min receptbok än i dag. Syns att det är välanvänt...

          Förnyade toppingen på den för ett antal år sedan. Tror det var i Buffé jag hittade den. Lyft din kladdkaka till gastronomiska höjder med en krämig limetopping, stod det. Det var jag ju bara tvungen att testa. Emellanåt går jag tillbaka till det vanliga. Lite florsocker över och vispad grädde till. Ev. några hallon eller kiwi-skivor e.dyl. som dekoration.

          Limetopping med mascarpone
          : 250 g mascarpone blandas med 3 msk florsocker och finrivet skal från 2 lime.

          Spännand med kanel och kardemumma i kladdkaka. Måste nog testas någon gång.




          .

          Redigerat av zissi: 05-05-2013, 14:20


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 16:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon