Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Din bästa kladdkaka
          Peztis
          Inlägg 04-05-2013, 21:32
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          80-talet har fått ett litet uppsving sedan några år tillbaka och kladdkakan är åter populär. Det har kommit ut flera böcker i ämnet.

          Jag har ett grundrecept som är så supergott och enkelt men så för någon kväll sedan fick jag ett ryck: vad händer om man tar bort kakaon? Och kanske ersätter med något annat?

          Jag presenterar härmed

          PEZTIS KLADDKAKA

          100 g smör, smält
          2 st ägg
          2 dl socker
          2 tsk vaniljsocker
          1,5 dl vetemjöl
          1 msk kakao
          1 tsk kanel, mald
          1 tsk kardemumma, mald

          Sätt ugnen på 160 g. Rör ihop socker och ägg (inte så det blir pösigt, bara rör ihop det), häll i smöret. Blanda ihop de torra varorna och rör sedan ned det i äggblandningen. Häll upp i en smord ugnsfast form, ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min.

          Smakar lite som pepparkaka men ändå inte riktigt. Gott som det är eller med grädde, glass, frukt...

          Ursprungsreceptet är med 4 msk kakao, ingen kanel eller kardemumma, och det är ett jättebra och enkelt recept det med! Går fort att sno ihop och så enkelt att barn kan göra det (nästan) själva!


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Peztis
          Inlägg 05-05-2013, 15:42
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Zizzi, mitt recept slår ditt i ålder för mitt måste vara ca 25-30 år gammalt! biggrin.gif Fick det av en kompis och vi bakade det i tid och otid.
          I mitt recept står det också att det ska vara salt men eftersom jag brukar använda margarin så är det ju salt i det, tänker jag. Och ja, det går utmärkt att dra ned till 2 dl socker.

          Har märkt att det blir väldigt olika resultat beroende på vilken kakao man använder också, en del verkar vara mer "uttorkande".

          Limetoppingen lät god, funkar nog med min kladdkaka också.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 21:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon