Medlem
Antal inlägg: 1 603
Medlem sedan: 21-02-2004
Medlem nr: 2 852
Jag skulle vilja göra en fräsch dessert till julbordet. Inget stabbigt eller kakaktigt -man blir ändå så himla proppmätt... Har någon ett lättgjort förslag att komma med. (jag är novisen vid spisen....) Ca 10 personer. Tacksam för hjälp och tips!
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244
Blanda i en skål både frysta bär och frukt från konserv ex. ananas. Äts med glass och ev grädde.
Kallas hos oss för mormorsdessert och äts varje jul. När jag var liten var vi alltid hos mormor med alla morbröder, då tömde hon sina burkar från frys och inläggningar i en skål av kristall som skimrade i alla regnbågens färger. Därav mormorsdessert. I vår var det hallon, blåbär, jordgubbar, vinbär, och ananas och persikor från burk. Åts antingen som det var eller med glass eller grädde eller både ock beroende på hur mätt man var.