Har två tips vi gör väldigt ofta:
Chimichurri (grön paprika-chiliröra från Brasilien) Mixa bitar av grön paprika med lite grön chili och lite-halvmycket slätbladig persilja. Smaka av med salt. Ev kan man ha i lite vitlök om man gillar det och lite pressad lime. Färdigt! Blir väldigt gott och grönt och lite starkt. Grymt till grillat kött.
Baba ghanoush (grillad aubergineröra) Dela en eller två auberginer på längden. Lägg på grillen med skalet neråt. Låt dem ligga på länge och bli riktigt mjuka och grillade, skalet får gärna bli lite svart. Ta av från grillen och gröp ur med sked, skrapa gärna längs skalet så lite välgrillat/halvbränt kommer med. Mixa med citronsaft och olivolja och smaka av med salt och ev lite vitlök om du är vitlöksfan. Servera gärna ljum, fantastisk till såväl kött som fisk som grönsaker, Halloumi, på bröd - you name it!
|