Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > ISOP - hur använder ni den?
          Natur liv
          Inlägg 22-06-2013, 05:37
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 739
          Medlem sedan:
          08-05-2011
          Medlem nr: 43 937



          Jag impulsköpte två isop-plantor när jag var i handelsträdgården och nu några veckor senare ser de ut att trivas utmärkt, så jag behöver ta reda på vad de kan användas till.

          Jag har hört att isop passar till soppa, men i övrigt känner jag inte till något alls. Hur äter man dem? Torkar man dem som andra kryddor? Hur stora kan de bli? Övervintrar de även här i odlingszon 4? När ska man skörda, före eller efter blomning?

          Jag tar tacksamt emot tips från er isopodlare!


          --------------------
          Livet är härligt när man kan njuta av frukostkaffet till fågelkvitter och dofterna från kryddodlingen.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Piccante
          Inlägg 22-06-2013, 12:32
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          Isop är underbar som kantväxt. Både snygg för oss att se på och bra insektsväxt. Men när det kommer till det kulinariska så är den svår att använda har jag förstått, så jag har inte riktigt vågat.

          Kollade lite i mina örtaböcker och isop har används i avkok som hostmedicin, ör att lindra astma, lunginfektioner och urinvägsinfektioner.

          Smaken är svagt mintaktig men med bitter etersmak och ska användas sparsamt. blommorna är goda i sallader, blad gör fet mat mer lättsmält men ska användas sparsamt pga påträngande smak. I Gascogne används isop i kryddbuketter och i tomatpuré. I delar av Europa används den som korvkrydda och i USA används ibland finhackade blad i fruktpajer eller i sockerlag som kokas för att lägga in frukt.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-10-2025, 11:46
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon