CITAT (kerstinbern @ 02-07-2013, 17:07)

Gör du folkhälsostatistik med en populationsstorlek av en person? Hur stor blir felmarginalen och avvikelsen då?
Ja, underlaget är inte speciellt stort.
Malcom, kanske din mamma hade blivit 114 utan kött, vem vet?
CITAT (Alexander-VG-zon3 @ 02-07-2013, 11:16)

Nu äter vi inte getfikon (men du kanske gör det) getfikon heter så för att dom gavs till getter och det är i dessa som steklens livcykel sker i. Det vi äter är smyrnafikon som har blommor med långa pistiller (vilket stekel honan INTE kan lägga ägg i). Honan blir ''lurad'' och dör när livsuppgiften är klar inte dödad utan dör naturligt, fikonet tar själv hand om stekelhonan som med hjälp av vätskor/enzymer som löser upp (på samma sätt som köttätande växter). Honan har dock pollinerat fikonblommorna och så bildas det frön och ''fikonet mognar'' blir ätligt utan några djurdelar. Och självfertila fikon har inte varit i närheten av fikon.
Allt detta måste ske för bådas överlevnad. Så jag fortsätter att äta fikon men avstå från kött, djurtillsatser, löpe, läder och mår hur bra som helst.
Naturen är fantastisk.
Och tänk vad mycket man kan lära sig här på Odla, om man har öppna sinnen.
För övrigt tycker även jag om fikon. Smaskens! Och dom håller magen garanterat igång, mycket fibrer. Men för min del ska det vara ekologiska, utan svavel.
Redigerat av sparvuggla: 02-07-2013, 17:30