Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Inspiration och recept - yoghurt, Vad kan man göra med det?
          Peztis
          Inlägg 06-07-2013, 11:02
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Att hitta på vad man ska äta kan gå fort eller vara hopplöst! Det gäller för mig både till vardagsmaten, helgmiddagen eller när man ska bjuda på lite festligheter.

          Man står där i kylskåpet och skakar på huvudet eller funderar i affären - vad kan jag göra med detta?

          Så inspirera mig och varandra med tankar, idéer och recept -
          vad kan man göra med yoghurt?


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Peztis
          Inlägg 06-07-2013, 11:10
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Jag ramlade igår över något recept på yoghurtglass som jag ändrade lite på efter vad jag hade hemma. Så här kommer det:

          Jordgubbs- och hallonglass

          1 l mild yoghurt
          250 g jordgubbar
          150 g hallon
          2 dl florsocker
          1 msk vaniljsocker
          1 msk citronsaft

          Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt ca 2 dl vätska rinna av. Mixa bären, passera om du önskar få bort alla små frön (det gjorde jag). Mixa ihop allt och häll i en 2-l glassbunke och sätt på lock/täck med plast. Ställ i frysen i minst 6 h, rör om då och då.
          Tag fram en stund innan det ska serveras, glassen blir rätt hård när den frusit ihop.


          Vaniljglass

          1/2 l turkisk yoghurt (funkar säkert bra med de andra sorterna också)
          1 dl florsocker
          2 tsk vaniljpulver

          Rör ihop, häll i en plastbytta (yoghurtburken kanske är tom?) och sätt på lock/täck med plast. Ställ i frysen i minst 6 h, rör om då och då.
          Tag fram en stund innan det ska serveras, glassen blir rätt hård när den frusit ihop.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 08:25
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon