Jag ramlade igår över något recept på yoghurtglass som jag ändrade lite på efter vad jag hade hemma. Så här kommer det:
Jordgubbs- och hallonglass
1 l mild yoghurt 250 g jordgubbar 150 g hallon 2 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 1 msk citronsaft
Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt ca 2 dl vätska rinna av. Mixa bären, passera om du önskar få bort alla små frön (det gjorde jag). Mixa ihop allt och häll i en 2-l glassbunke och sätt på lock/täck med plast. Ställ i frysen i minst 6 h, rör om då och då. Tag fram en stund innan det ska serveras, glassen blir rätt hård när den frusit ihop.
Vaniljglass
1/2 l turkisk yoghurt (funkar säkert bra med de andra sorterna också) 1 dl florsocker 2 tsk vaniljpulver
Rör ihop, häll i en plastbytta (yoghurtburken kanske är tom?) och sätt på lock/täck med plast. Ställ i frysen i minst 6 h, rör om då och då. Tag fram en stund innan det ska serveras, glassen blir rätt hård när den frusit ihop.
--------------------
* ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
|