Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Squash, Jag har odlat i pallkrage och får jätte,
          ah56
          Inlägg 21-07-2004, 09:02
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 448
          Medlem sedan:
          17-04-2004
          Medlem nr: 3 314



          monster stora squash. Nu vet jag då inte vad jag skall göra av dom.
          Alla recept mottages med tacksamhet. Både att äta direkt och för att förvara på längre sikt. Kan man frysa dom? Hjäälp!!

          Annika i Mölndal


          --------------------
          Annika i Mölndal Zon 2
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 21-07-2004, 09:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Squash som blivit något för stora brukar få lite hårda kärnor så de får man ta bort (+man kan behöva skala ibland ifall skalet blivit något för hårt)annars passar lite för stora squashar i ex. soppor. Sommarsquash som blivit har hunnit få lite hårdare skal brukar hålla i några månader i kylskåp.

          + de passar även bra i denna kaka.

          Här kommer mitt favorit squashrecept som jag brukar få dela ut till alla som jag bjuder på kakan, kakan smakar ungefär som en lite lättare variant av svensk ostkaka:

          Squashkaka

          1kg squash (vanlig sommarsquash)
          0,5 liter mjölk
          1 1/2 dl strösocker
          4ägg
          1 dl vetemjöl
          5-8 bittermandlar (el. 5-8 droppar bittermandelolja)
          8-10 sötmandlar

          Sätt ugnen på 200 C

          Skala squashen, koka den i vatten. Låt squashen rinna av. Mosa eller mixa squashen.

          Hacka eller mal mandeln.

          Blanda ihop alla ingredienserna i en stor bunke, och häll i smord ugnsfast form.

          Gräddas i 1-1 1/2 timme.

          Servera kakan ljummen med grädde och sylt.



          Det går bra att frysa squash till ex. soppor. Själv tycker jag det blir bäst att ex. koka squashen i lite buljong och sedan köra det hela till en tjock pure i matberedaren och sedan frysa in puren. Puren kan sedan spädas med mera buljong och göras till soppa. Ex. kan man blanda ner färskost med vitlök + persilja och körvel i squashsoppan.


          Det finns en del squashrecept i tidigare inlägg här på forumet

          http://www.odla.nu/forums/index.php?s=1ba3...highlite=squash


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 13-07-2013, 22:38
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 21-07-2004, 10:12) *
          Squash som blivit något för stora brukar få lite hårda kärnor så de får man ta bort (+man kan behöva skala ibland ifall skalet blivit något för hårt)annars passar lite för stora squashar i ex. soppor. Sommarsquash som blivit har hunnit få lite hårdare skal brukar hålla i några månader i kylskåp.

          + de passar även bra i denna kaka.

          Här kommer mitt favorit squashrecept som jag brukar få dela ut till alla som jag bjuder på kakan, kakan smakar ungefär som en lite lättare variant av svensk ostkaka:

          Squashkaka

          1kg squash (vanlig sommarsquash)
          0,5 liter mjölk
          1 1/2 dl strösocker
          4ägg
          1 dl vetemjöl
          5-8 bittermandlar (el. 5-8 droppar bittermandelolja)
          8-10 sötmandlar

          Sätt ugnen på 200 C

          Skala squashen, koka den i vatten. Låt squashen rinna av. Mosa eller mixa squashen.

          Hacka eller mal mandeln.

          Blanda ihop alla ingredienserna i en stor bunke, och häll i smord ugnsfast form.

          Gräddas i 1-1 1/2 timme.

          Servera kakan ljummen med grädde och sylt.
          Det går bra att frysa squash till ex. soppor. Själv tycker jag det blir bäst att ex. koka squashen i lite buljong och sedan köra det hela till en tjock pure i matberedaren och sedan frysa in puren. Puren kan sedan spädas med mera buljong och göras till soppa. Ex. kan man blanda ner färskost med vitlök + persilja och körvel i squashsoppan.
          Det finns en del squashrecept i tidigare inlägg här på forumet

          http://www.odla.nu/forums/index.php?s=1ba3...highlite=squash


          Snacka om gammal tråd, men den är värd att väckas till liv igen yes.gif .

          Squashen/zucchinin växer så det knakar nu här hos oss. Antar det är fler här på Odla som odlar denna lättväxta och roliga grönsak. Bjud på Åsas toppengoda squashkaka så får ni garanteras nöjda fikagäster i sommar wub.gif tummenupp.gif . (Jag har minskat lite på sockret och ökat på sötmandeln bara).

          Redigerat av zissi: 13-07-2013, 22:43


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 07:26
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon