CITAT (Scout @ 14-09-2012, 09:00)

Har i år odlat gurka av sorten Arboga vit. De första utplanterade plantorna frös ihjäl i våras, omgång två kom därför igång sent. Tyvärr har rätt många av gurkorna varit beska, så där äckligt bäska, lite av ett lotteri att äta dem, och det känns ju rätt ovärt.
Förra året odlade jag sorten "Market more 76", och då blev det bara ett par enstaka beska gurkor bland flera hundra skördade.
Vad har jag gjort för fel i år? Varför blir vissa gurkor beska? Är det brist/överskott på något gödningsämne? Är det temperaturberoende? bevattningsberoende? någon sjukdom/ohyra? eller är det sorten som är mer benägen att bilda beska gurkor?
Hur ska jag göra för att slippa beska gurkor till nästa år?
OBS! TIPS FÖR ÅRETS SKÖRD AV BESKA GURKOR
Jag blev så glad när detta tips funkande. (nästan mirakel tycker jag)
Man lägger bara gurkorna i kallt vatten 12 timmar och vips så har du de godaste gurkor du kan tänka dig!
Jag hade 39 super beska gurkor och ALLA blev bra i smaken,