Vi bor i zon 2-3 (räknas nog mer som zon 3 skulle jag tro) och har haft tomater och paprika utomhus hela sommaren. Igår kunde vi skörda vår första paprika, men resten får vi nog vänta ett tag till på. Tomaterna börjar få färg nu, orange-röda bifftomater i massor.
Det blir ju kallare om nätterna även om det fortfarande är så pass varmt att man kan gå i kortärmat på dagarna. Jag är ändå orolig för tomaterna och paprikan och vill gärna inte förlora allt när vi kommit så långt. Finns det något sätt för oss att låta allt mogna inomhus istället? Jag läste på annat håll att man kunde kapa tomatplantorna strax ovan jord och sedan låta de hänga upp och ned inomhus i ett ljust fönster. Stämmer det?
Går det att göra samma sak med paprikan?
Bifftomaterna är väldigt stora och tunga, så jag är lite rädd att plantorna kommer att knäckas vid en flytt. Just nu är de uppbundna ganska rejält för att orka med sin egen vikt. Vad kan vi göra för att inte riskera att förlora allt nu när det är så nära?