CITAT (Bananmannen @ 30-09-2013, 14:02)

1. Jag köpte paprika i en affär, tog ut kärnorna satte dem i jord för snart ett år sedan, odlade upp dem så att de nu har varit stora, röda och fina i ett par veckor. Den förra jag käkade var dock helt utan kärnhus! Vad beror det på? Har bara ätit en av dem än så länge, så vet inte om alla blir så ... men det kanske ni vet?
Hur löser man i sådana fall det här problemet?
2. Jag vet ju att kärnor ska torkas innan man odlar dem.
2a Hur länge kan man torka dem? Kan jag ta ut några kärnor ur äpplen nu och sedan odla dem om några år?
Best Regards.
Banan Mannen.
1. Du köper sortäkta frö så att du vet vad du får. Ska du inte ta frö går det med F1-hybrid. Om du köper vilken paprika som helst så är möjligheten stor att det är en hybrid.
2a. Man torkar frön för att kunna förvara dem. Är frukten mogen finns grobarheten oavsett.
2b. Äpple förökar man inte genom frö såtillvida du ej bryr dig om sortäkthet, det kan bli riktigt kalle anka av det. Äpple förökar du vegetativt, dvs via tex ympning. Men visst, du kan torka äpplefrö och förvara dem torrt, svalt och mörkt för att så om några år.