Förstår inte riktigt nu heller trots förklaring av EKLO. Frön av alla växter innehåller stärkelse men knappast socker så vad det är för skillnad mellan råg och vete fattar jag inte. Jag har googlat runt lite men blir inte klokare. Just stärkelse räknas som "långsam". Gluten består av proteiner så varför skulle det vara onyttigt? Visserligen innehåller fullkorn mer mineraler och fibrer men det borde inte vara någon skillnad mellan vete och råg? Kostråd som bara säger att man skall undvika vitt bröd säger inget om vad man skall äta istället eller av vilka skäl man skall undvika vitt mjöl. Det är lite flummigt, låter mer som att det som är gott skall undvikas. Matreligion? jag bör dessutom undvika för mycket fibrer pga min lättirriterade tjocktarm. Innan jag fick en vettig diagnos provade jag att äta mer fibrer pga råd från min läkare, sk bulkmedel. Jag blev sämre.
--------------------
Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです
Straight for ever. Cogito, ergo sum.
|