CITAT (mamamaggan @ 05-10-2013, 20:41)

Du har redan fått en del svar men jag tänkte ändå svara .
Vitt mjöl , som motsats till grovt fullkornsmjöl , är inte bra p g a att det ger ett stort påslag på blodsockret så även om man inte är diabetiker så har man kommit fram till att det inte är bra för någon att låta blodsockret åka jojo.
Det utsöndras mycket inslulin för att ta ner blodsockret igen och det i sin tur gör att man blir överviktig. Ju mer insulin din kropp är tvungen att utsöndra ju större risk alltså för övervikt och eventuellt också för att utveckla diabetes typ 2 ( åldersdiabetes ) .
Man ska eftersträva att hålla sitt blodsocker på en så jämn nivå som möjligt för att må så bra som möjligt .
Ett sätt kan ju vara att gå över till fullkornsmjöl eller , om man vill vara riktigt radikal , sluta helt och hållet med mjöl av säd.
Man kan t ex använda mandelmjöl , fiberhusk , pofiber , kokosmjöl m fl i sin matlagning vilket då också gör att man har lättare för att gå ner i vikt.
Man har ju länge propagerat för att man ska undvika socker men vitt mjöl m fl saker är minst lika " farligt " .
Mer elller mindre alla bör nog hålla koll på sitt kohydratintag och framför allt på hur det påverkar kroppen .
Precis ! 0ch särskilt viktigt är detta om man redan är diabetiker eller har anlag för det.