CITAT (Gossen Ruda @ 05-10-2013, 21:39)

Är då inte stärkelse "långsamma" kolhydrater? Det finns inget socker i sädeskorn av någon sort så varför skulle sockervärdet åka jojo pga bröd bakat på vitt mjöl? Att man skulle bli tjock av att äta bröd är rent nys. Jag äter mycket bröd och har ändå lyckats gå NER i vikt. Det är inte vad man äter som har betydelse utan hur mycket man äter. Att vitt mjöl innehåller mindre näring är väl bara bra, det är knappast näringsbrist som vi i väst drabbas av.
Men Ruda , att du lyckats gå ner även om du ätit bröd är väl inget relevant bevis för att bröd är bra som bantningsdiet ? !
Det krävs nog mer än så för att det ska bli en sanning av det.
Dessutom vet vi ju inte vad du åt för övrig mat .
Det skulle vara intressant om man tog prov på ditt blodsocker före och efter att du äter bröd bakat på vitt mjöl.
Då skulle man nog se att du får högt blodsocker och att när det går ner , p g a av hög insulinutsöndring , så vill du ha mer bröd osv osv.
Vad exakt är det du vill med detta ? Bevisa att forskare och läkare som gjort stora undersökningar av detta har fel därför att du lyckats gå ner fast du äter mycket bröd bakat på vitt mjöl ?
Eller bevisa att kohydrater inte omvandlas till socker i kroppen ?
Eller att kolhydrater = socker inte gör någon fet ?
Eller att eftersom du inte ( ännu i varje fall ) har åldersdiabetes så behöver du inte hålla koll hur mycket kolhydrater = socker du stoppar i dig ? Är det så du menar ? Du tror inte du kan råka ut för åldersdiabetes när du låter ditt blodsocker åka jojo ?
Hur många med åldersdiabetes tror du trodde som du ända tills de satt där med skägget i brevlådan ?
Eller har du bara tråkigt den här lördagskvällen ?