Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Tillaga vildsvin, recept...
          Anki på Öland
          Inlägg 24-11-2013, 12:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6 847
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 723



          Kommer att få köpa lite vildsvin, karré eller stek kommer jag att få, vet inte vilket ännu. Sökte bland recept här men dom som tidigare undrat hade inte fått några svar alls.
          Har någon nu några enkla bra recept hur man tillagar det gott?? Jag behöver inga länkar till receptsidor, det kan jag söka efter själv, utan undrar vad andra gjort med köttet och hur det blev.


          --------------------
          Hundar och pelargoner....... sen är man sysselsatt året om :)
          Huserar på södra Öland

          mitt album
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          evelina
          Inlägg 24-11-2013, 18:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Så här har jag gjort i lergryta och det var gott.


          1 kg karré, i bit, av vildsvin eller tamgris
          15 st enbär
          2 msk socker
          2 tsk salt
          2 dl rött vin
          2 dl lingon
          3 kvist(ar) rosmarin
          0,5 dl honung
          salt och peppar

          Tillagning
          1. Låt lergrytan ligga i blöt minst 15 minuter.
          2. Stöt enbären i en mortel. Blanda med socker och salt. Gnid in i köttet med det.
          3. Torka av lergrytan och lägg i köttet. Tillsätt vin, 1 dl av lingonen och rosmarin. Ringla honung på köttet. Lägg på locket.
          4. Ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 150 grader. Tillaga ca 2 1/2 timme, tills köttet är mört.
          5. Ta upp köttet. Lyft upp rosmarinkvistarna och kasta dem. Häll skyn i en kastrull. Låt steken vila under lock ca 15 minuter.
          6. Koka ihop skyn till simmig konsistens. Sila av lingonen. Vispa i 2 msk smör och rör ner 1 dl nya lingon i såsen precis före servering.
          7. Skär köttet i skivor och häll över såsen. Servera gärna med ett potatis- och palsternacksmos med persilja i. Kokta haricots verts frästa med lite hackad schalottenlök i smör passar också bra till.


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 08:33
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon