Marinera kycklingfilén i en blandning av soja, olja, citronsaft, svartpeppar, ev. vitlök och kanske lite andra kryddor efter smak, medan resten görs i ordning. Sätt på ugnen, c:a 200 - 225 grader. Skölj och dela 1 lime och 2 citroner i bitar, skalet ska vara kvar. Lägg bitarna i en långpanna och lägg ugnsgallret ovanpå långpannan. Kycklingfiléerna läggs på gallret och allt sätts in i ugnen, c:a 20-30 minuter (beror på hur tjocka de är - prova som vanligt med en sticka). Vänd filéerna efter halva tiden (12-15 minuter).
Ta inte för mycket lime, den ger väldigt kraftig smak.
Till detta passar en sval creme fraiche-sås och ris allra bäst.
*** Yin o Yang har annars en bra idé, att fylla med god ost. Skulle tro att grönmögelost blir allra bäst till potatisgratäng.
--------------------
Kattgräs zon 3 (tror jag)
|