CITAT (maski hallonen @ 15-01-2014, 17:14)

Ok!
Så när det kommer blommor så ska man sära olika varianter från varandra,
Skulle du våga dig på att gissa vad det blir av med mina habaneros som jag jag kärnade ur en riktigt stark och fin röd mogen frukt , den kom från ica och var märkt med ursprungsland mexico,
antar att dessa odlare har stora ytor med endast en sort där de odlar , och inte blandar som hemma amatörer som mig
hur stor chans i % : att de blir lika starka som frukten jag köpte
: att de blir svagare
: att frukten uteblir
Utan att veta vilken sort det är, om det är en hybrid eller ej så kan man inte göra en sådan förutsägelse. Sen är smak och styrka så mycket mer än genetik. Även om frukten får sin moderplantas utseende så beror också smaken på odlingsförhållanden som gödning och vatten samt hur varmt och hur mycket solljus den får. Inom varje sort finns alltid en naturlig variation med ta t.ex. Piemento Padron som kallas "rysk roulette-chili" därför att bara några frukter blir riktigt starka medan de flesta har en behaglig styrka men du vet aldrig hur de smakar innan du biter i dom. Generellt sägs att ju mer vatten de får ju mildare blir frukten.