Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Salladslök
          Mattias_Göteborg
          Inlägg 13-04-2014, 18:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 33
          Medlem sedan:
          17-09-2013
          Medlem nr: 79 031



          Hej! Jag gjorde en fusk variant! Jag satte ner 1 cm avskuren rot från salladslök inköpt från matbutik. Dom har tagit sig väldigt fint på 1 månad och växt ca 10-15 cm. Det ser dock ut som dom har fått blomanlag.

          1: Är det som flera andra grönsaker och kryddor att det inte smakar gott när det blommar?

          2: Kan den bli lika fin och god i smaken som frösådd salladslök ?

          3: Man skördar ju salladslök genom att rycka upp hela växten ur jorden. Varför skär man bara inte av den vid jordytan om den kommer tillbaka så fint ?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Scout
          Inlägg 16-04-2014, 09:30
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 609
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 591



          Ni kan få lite frön om ni vill ha. Skicka ett frankerat kuvert med din adress på så lägger jag i lite frön och lägger det på brevlådan åt dig. Ni har ett PM med min adress. Kul att fler vill odla perenna grönsaker.

          Det finns ett antal perenna lökar av olika typer. Både stora och små, med olika härdighet. Själv odlar jag:
          Piplöken har runda ihåliga blad och mild smak, bra rå i t.ex. potatissallad. Blommar och sätter frö.
          Luftlök ser ut som piplök, men har starkare löksmak och blommar inte utan sätter sättlökar (~1cm) i toppen istället.
          Kajplök har platta blad som en liten purjolök och används som purjolöksblast, sätter också små sättlökar (1-5mm) i toppen.

          Perenna grönsaker är fantastiskt bra, jag har flera bäddar med bara ätliga perenner. Skördar från mars till november, alltid är det något som är skördeklart. Särskillt nu under våren är det inte så mycket annat som går att skörda.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 17-10-2025, 05:33
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon