Under etableringsfasen är det vatten som är lite kritiskt. Regnar det inte på tre veckor så är jag rädd att man får börja om. Även torktåliga sorter som timjan behöver ett par rotblötor till att börja med. De har blivit gruvligt bortskämda i sina växthus, vilket förstås är nödvändigt med tanke på de minimala krukorna.
Visst finns det fördelar med frön men å andra sidan är en planta av t.ex. Salvia ofta tillräckligt för ett normalt hushåll. Nackdelen är att det tar flera veckor - och ibland ännu längre tid - tills man kan skörda. Och frösådder är ju ännu kinkigare med vatten i början.
Vissa sorters kryddor använder man (eller iaf jag

) större mängder av, körvel och basilika bl.a. Dem frösår jag.
En kommentar om potatis: det finns inget som slår egenodlad som man tar ur jorden, sköljer av och kokar direkt. Vi kör i stora krukor pga brist på jorddjup. Funkar det inte i år så ta det nästa år.