CITAT (niggle @ 22-04-2014, 22:01)

Jag har Invicta på stam. Den ger sedan 5 säsonger massor av friska och fina bär.
Krusbär är helt underskattat. Mina kräsna ungar tittar misstänksamt på sylten jag gör och avböjer artigt.
För egen del tycker jag att just hemgjord krusbärssylt är den godaste sylten.
Dock tycker jag det godast att plocka bären kring midsommar och antingen koka sylt, eller frysa in dem. Lite senare blir de visserligen sötare, men får alldeles för tjockt skal.
Jag brukar avsluta middagen med att ta en matsked egen sylt och lägga i mjölkglaset med en mjölkskvätt, som jag raskt slafsar i mig.
Kan bara instämma i att krusbärssylt är gott. Bara man kokar innan dom blivit för mogna för att undvika sega skal
Nåt jag varmt kan rekommendera är annars att göra gele av krusbär. Den slår vinbärsgele med hästlängder