CITAT (Sommartorparn @ 07-01-2005, 00:14)
CITAT (ÅsaF @ 06-01-2005, 23:20)
Knäck blir ju kanongott i mikron så det kanske blir samma sak med kola. Då slipper man dessutom röra särskilt ofta. Det gäller bara att inte göra för stor sats och att ha en rätt så hög ugnssäker form så det inte kokar över. Testa mikron nästa gång men halvera koktiden så den inte blir för stenhård. :)
Gjorde mikroknäck för första gången. Det var enkelt och blev bra. Förutom att hela mikron var full med knäck efteråt...
Vet ej vad jag gjorde för fel. När knäcken kokade stänkte den rakt upp, studsade mot migrolocket och ner i ugnens botten......
Du kanske gjorde för stor sats. Det bör max vara 1 dl av varje ingrediens för att det inte ska koka över. Sen bör formen vara minst 13 cm hög. Bättre lycka nästa gång.

Sen brukar jag inte ha något lock över formen.