CITAT (ÅsaF @ 07-01-2005, 01:37)
Du kanske gjorde för stor sats. Det bör max vara 1 dl av varje ingrediens för att det inte ska koka över. Sen bör formen vara minst 13 cm hög. Bättre lycka nästa gång.

Sen brukar jag inte ha något lock över formen.
Tack för ditt svar,
nej, mängden var det nog inget fel på. Receptet hette "mikroknäck" så det var anpassat.
Däremot stämde tiden inte riktigt. Stod 8 minuter på max värme, men redan efter 6 minuter luktade det konstigt, inte bara knäck utan också smält plast. Mycket riktigt hade mikrolocket blivit alldeles bucklit av den heta knäcksmeten som hoppade upp. Knäcksmeten var också ganska tjock och lite svår att få ner i formarna. Alltså, men ska nog vara försiktig med minuterna när det gäller knäck (och kola) i mikron.
Ska pröva nästa år med högre skål och inget lock ......
(är du säker på att knäcken då inte hoppar rakt upp och sätter sig i ugnens tak!)