Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Tillredning av matolja ?, från planta till påfyllda flaskor
          Ödmjuka reporter...
          Inlägg 03-03-2015, 19:49
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 53
          Medlem sedan:
          28-10-2014
          Medlem nr: 80 949



          Har sedan en tid tillbaka haft ämnet i åtanke men nu har jag äntligen vågat ta steget och rådfråga Er, mina ödmjuka läsare om information.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Eva i Västerås
          Inlägg 11-03-2015, 15:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 341
          Medlem sedan:
          26-08-2003
          Medlem nr: 2 208



          Hemma i köket, med typ solrosfrön, rapsfrön, linfrön eller något annat som man själv odlat så är det nog enklast att koka ur fettet.
          Krossa (mixer, kvarn, ...) fröna till i princip mjöl.
          Koka sakta och länge. Låt stå och kallna så fettet flyter upp. Skumma av och sila.

          Det här ger dock inte kallpressad olja.
          Då måste man ju just PRESSA, och det är svårt hemma. Kräver rätt mycket kraft skulle jag tro. Olivpressar är stora!


          --------------------
          Hälsningar
          Eva
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-01-2026, 01:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon