Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Varför blir min kola alltid misslyckad?
          fruberglund
          Inlägg 02-01-2005, 21:19
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 590
          Medlem sedan:
          04-08-2004
          Medlem nr: 4 227



          Fick lite ingredienser över sen julknäcken och tänkte göra kola men som vanligt blev den misslyckad mad.gif

          Jag gör precis som det står i receptet, gör kulprov m.m. (precis som med knäcken som jag gjorde i julas och den blev bra), rör hela tiden m.m.

          Ändå blir kolan inte seg utan "smulig" när den har kallnat precis som att sockret skär sig på nåt sätt.

          Nån som vet vad jag gör för fel? Eller står det kanske fel i min kokbok?

          Jag som var så sugen på CHOKLADKOLA sad.gif sad.gif sad.gif


          --------------------
          Hälsningar, fru Berglund

          "Just remember in the winter, far beneath the bitter snows
          lies the seed that with the sun's love, in the spring becomes the rose!"


          Min trädgårdshemsida (hemsidan är nere för tilllfället men kommer snart tillbaka med ny och förbättrad design!)
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          ÅsaF
          Inlägg 07-01-2005, 23:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 481
          Medlem sedan:
          30-05-2003
          Medlem nr: 1 565



          CITAT (Sommartorparn @ 07-01-2005, 13:10)
          CITAT (ÅsaF @ 07-01-2005, 01:37)
          Du kanske gjorde för stor sats. Det bör max vara 1 dl av varje ingrediens för att det inte ska koka över. Sen bör formen vara minst 13 cm hög. Bättre lycka nästa gång.  :)  Sen brukar jag inte ha något lock över formen.

          Tack för ditt svar, smile.gif

          nej, mängden var det nog inget fel på. Receptet hette "mikroknäck" så det var anpassat.

          Däremot stämde tiden inte riktigt. Stod 8 minuter på max värme, men redan efter 6 minuter luktade det konstigt, inte bara knäck utan också smält plast. Mycket riktigt hade mikrolocket blivit alldeles bucklit av den heta knäcksmeten som hoppade upp. Knäcksmeten var också ganska tjock och lite svår att få ner i formarna. Alltså, men ska nog vara försiktig med minuterna när det gäller knäck (och kola) i mikron.

          Ska pröva nästa år med högre skål och inget lock ......
          (är du säker på att knäcken då inte hoppar rakt upp och sätter sig i ugnens tak!) unsure.gif

          Hehe. Jag har gjort mikroknäck en massa år men som du säger så beror ju koktiden på vilken effekt mikron har. Själv har jag en väldigt gammal mikro så det tar ungefär 13 minuter för mig att göra knäck. Har du en sån där ny variant med jet effekt så testa 7 minuter först innan du gör kulprov. Har aldrig haft lock på och jag har aldrig behövt torka taket på mikron. smile.gif Jag upptäckte sist jag gjorde den att knäcksmeten ska vara rätt lösflytande när man har i den i formarna för då blir knäcken godast och inte så stenhård. Mer som kola. tongue.gif
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 21:26
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon