Min syster förvarar sin lök i villakällaren, inte matkällare, utan ett rum för förvaring av allehanda saker med något lägre temperatur än i övre planen. Garaget - kan det vara ett alternativ kanske ?
För oss som bor i hyreshus är det större problem att hitta bra utrymme för förvaring. Jag använder balkongen och har haft en låda i frigolit, som jag "stoppat" om för att löken skall klara några grader minus. Blir det långvarig kraftig kyla, måste jag ta in lådan och förvara den i förrådet. Förra året ruttnade mer än en tredjedel av löken och jag fick slänga. Om det berodde på den våta och kalla augusti förra året eller förvaringslådan vet jag inte, kanske en kombination av båda. Så i år funderar jag på att förvara i en papplåda i stället, då jag tänker att den andas bättre. Fast i år har vi ju haft toppenväder i augusti och jag fick den fint torkad, innan jag tog in den. Nu ligger den i en Coop-back på balkongen med ett lakan över och ser ut att må bra.
|