Självklart - den är t o m ok för diabetiker då den inte innehåller socker :-) om Du klarar av å hitta blockchoklad utan socker ( det finns!)
Kladdkaka/chokladkaka utan mjöl och socker. Bra för glutenintoleranta + diabetiker.
ca 200 gram mörk choklad ( får Du tag i choklad utan socker i är det stor bonus) Knappt 2 dl smält ghee ( vilket är klarat smör) 4 ägg 2 dl vegetarisk glycerin 1 tsk vaniljextrakt eller mandelextrakt
Värm ugnen till ca 150. Smörj en ca 24 cm form, och svep in utsidan av den i folie. Smält choklad och ghee/smnör och rör om . Vispa äggen och vegetariska glycerinet i en bunke tills de har blandat sig ordentigt till en slät smet. Vispa i chikolad/ghee blandningen. Häll i formen med folien. Sätt hela formen i en större form och häll vatten i den större formen tills vattnet når halvvägs up .
Kör i ugnen i 1,5 timmar elelr tills den lossnar.
Variant - addera 1,5 - 2 dl rismjöl - då slipper man folien och vattenbadet.
OBS - sötningsmedlet i denna kaka är glucering - se till att det är vegetarisk d v s ätkvalisorten Du får tag i ( te x från crearome). Eftersom det inte är en sockermoleykyl kan diabetiker äta den ( beror på halten socker i blockchokladen givetvis). Fråga mig inte vaffö recept med glycerin som sätnigsmedel är så okända i Sverige.
Har man inga sockerproblem men välan glutenproblem så använd socker istället efetr smak och addera rismjöl istället.
|