Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Kladdkaka utan smör eller socker
          netaave
          Inlägg 07-01-2005, 18:21
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Kladdkaka utan smör och socker

          8-10 bitar:



          3 ägg
          2.5 dl fruktsocker
          1 dl vetemjöl
          0.5 tsk bakpulver
          3/4 dl kakao
          2 tsk vaniljsocker
          2 krm salt
          250 gram kesella 1%

          Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg o socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser tillsammans i en bunke och de kleggiga i en annan. Vänd sedan ned de torra i äggkesellablandningen. Häll upp en bröad form med löstagbar kant. Grädda 25 min i nedre delen av ugnen.

          Jag tog Hermesetas fruktfibres sötningsmedel istället, det gick bra, fast receptskrivaren menar Fruktos. Ta det som passar dig bäst.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 21-01-2005, 01:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Självklart - den är t o m ok för diabetiker då den inte innehåller socker :-) om Du klarar av å hitta blockchoklad utan socker ( det finns!)

          Kladdkaka/chokladkaka utan mjöl och socker. Bra för glutenintoleranta + diabetiker.

          ca 200 gram mörk choklad ( får Du tag i choklad utan socker i är det stor bonus)

          Knappt 2 dl smält ghee ( vilket är klarat smör)

          4 ägg

          2 dl vegetarisk glycerin

          1 tsk vaniljextrakt eller mandelextrakt

          Värm ugnen till ca 150. Smörj en ca 24 cm form, och svep in utsidan av den i folie.
          Smält choklad och ghee/smnör och rör om . Vispa äggen och vegetariska glycerinet i en bunke tills de har blandat sig ordentigt till en slät smet. Vispa i chikolad/ghee blandningen. Häll i formen med folien. Sätt hela formen i en större form och häll vatten i den större formen tills vattnet når halvvägs up .

          Kör i ugnen i 1,5 timmar elelr tills den lossnar.


          Variant - addera 1,5 - 2 dl rismjöl - då slipper man folien och vattenbadet.

          OBS - sötningsmedlet i denna kaka är glucering - se till att det är vegetarisk d v s ätkvalisorten Du får tag i ( te x från crearome). Eftersom det inte är en sockermoleykyl kan diabetiker äta den ( beror på halten socker i blockchokladen givetvis). Fråga mig inte vaffö recept med glycerin som sätnigsmedel är så okända i Sverige.

          Har man inga sockerproblem men välan glutenproblem så använd socker istället efetr smak och addera rismjöl istället.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-07-2025, 13:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon