Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hur kokar man potatis?
          schalottenlök
          Inlägg 16-12-2016, 12:33
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 33
          Medlem sedan:
          11-09-2016
          Medlem nr: 84 504



          Hur ska man koka potatis för att de ska bli bra?


          --------------------
          Hitta frågesporter inom olika områden genom sidor i cajram network!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Mjärden
          Inlägg 18-12-2016, 23:40
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 410
          Medlem sedan:
          10-10-2013
          Medlem nr: 79 127



          Det är faktiskt en befogad fråga. Om vi bortser från mospotatis (King Edward) så har koktiderna ändrats de sista 10-15 åren. Från den klassiska 18 min har koktiden höjts till över 20 min, får förlänga med 3 min och ibland tom 2 min till.
          Ibland kokar vi med skalen på, ibland skalar vi. Fördelen med skalpotatis är att man kan spara de som bli över och steka upp till en annan dag. Skalad potatis förlorar väldigt snabbt i smak och överbliven potatis tvingas man slänga.
          När jag jobbade och åkte hem på lunchen brukade jag koka upp skalpotatis några minuter, hälla av vattnet men lämna lite i botten, ställa tillbaka grytan på plattan och "hölja in" grytan med tre grytlappar och en handuk, så att eftervärmen bevarades. När jag kom hem på lunchen var det bara att värma upp dem i lite mer vatten och det blev oftast väldigt god potatis. Ett tips, som också kan tillämpas vid stekning av fläskkotletter.
           
          Citera
          Bee
          Inlägg 01-12-2018, 21:42
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 496
          Medlem sedan:
          27-01-2006
          Medlem nr: 7 002



          CITAT (Mjärden @ 18-12-2016, 23:40) *
          Det är faktiskt en befogad fråga. Om vi bortser från mospotatis (King Edward) så har koktiderna ändrats de sista 10-15 åren. Från den klassiska 18 min har koktiden höjts till över 20 min, får förlänga med 3 min och ibland tom 2 min till.
          Ibland kokar vi med skalen på, ibland skalar vi. Fördelen med skalpotatis är att man kan spara de som bli över och steka upp till en annan dag. Skalad potatis förlorar väldigt snabbt i smak och överbliven potatis tvingas man slänga.
          När jag jobbade och åkte hem på lunchen brukade jag koka upp skalpotatis några minuter, hälla av vattnet men lämna lite i botten, ställa tillbaka grytan på plattan och "hölja in" grytan med tre grytlappar och en handuk, så att eftervärmen bevarades. När jag kom hem på lunchen var det bara att värma upp dem i lite mer vatten och det blev oftast väldigt god potatis. Ett tips, som också kan tillämpas vid stekning av fläskkotletter.


          Håller med där. Har också märkt att det ibland tar extra lång tid. Och 20 min är numera standard.


          --------------------
          Rensar ogräs i sydligaste Bohuslän, ett blåshål i zon 2-3
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 21:39
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon