Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Okra
          cecil
          Inlägg 21-01-2005, 19:18
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 61
          Medlem sedan:
          13-01-2005
          Medlem nr: 4 867



          Är en varm anhängare till denna läckra grönsak som i Sverige i bästa fall finns att tillgå i blaskig inlagd form. Har hittat fröer till försäljning hos Impecta, som rekommenderar växthus/varmbänk men uppger att det kan gå även i svalare lägen. Någon som har försökt?
          Mvh Cecilia


          --------------------
          Mvh

          Cecilia (zon 1)
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 21-01-2005, 21:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Okra är en grönsak som ser ut såhär: http://www.dal.ca/~dp/agfotosB/okra1.jpg

          Växten ser ut som en hibiskus när den blommar:
          http://www.rz.uni-karlsruhe.de/~db50/FOTO_...0BotKA%20F1.jpg



          Växten ska troligtvis komma från tropiska afrika från början men odlas nu på många ställen. Enligt grön gastronomis hemsida importeras den hela året från Sydeuropa, Afrika och Sydamerika.


          Här är ex. på hur okra används i matlagningen (recept från grön gastronomis hemsida)

          Kött- och okragryta

          4 port.

          400 g benfritt nötkött, t ex bringa eller bog
          2 gula lökar
          4 dl köttbuljong
          4 dl grönsaksbuljong
          4 tomater
          1 liten squash
          1 liten aubergine
          4-6 okra
          salt
          svartpeppar


          Skär köttet i 1 cm stora tärningar. Skala och skiva löken. Koka upp buljongen i en stor gryta eller kastrull. Lägg i köttet och hälften av löken. Koka, under lock, ca 30 minuter.

          Skålla, skala och hacka tomaterna. Skär squash, aubergine och okra i centimeter stora bitar. Lägg ner grönsakerna och resten av löken i grytan och koka ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera till ris och grönsallad.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 12:57
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon