Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Färdigt vin på en vecka?, Hmmmm....
          Christoffer
          Inlägg 11-03-2003, 18:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Hej hej!

          Nu en fråga som kanske inte rör odling, fast ändå gör den det...
          Egentligen så kanske den skulle stå under kategorin "recept", men jag skriver den i "Småprat", då jag är osäker på om det är så många som går in under "recept".
          Följande vintillverkningsrecept hittade jag på nätet, och det verkar lite för simpelt för att jag ska tro på dess äkthet, så jag frågar er: Går det att göra på detta sätt? Kan det finnas risker som skadliga nebrytningsprodukter, och framför allt, kan det bli gott?


          --------------------------------------------------
          * HUR MAN FÅR 2 LITER STARKT VIN PÅ 1 VECKA

          Här följer en kort beskrivning på hur man får 1.5 liter 22-procentigt starkvin:

          Du behöver:
          600 gram socker (vanligt strösocker), vatten, brödjäst (50g torrjäst, i
          påse (vin jäst sk turbo jäst är att föredra men det funkar bra med "vanlig"
          jäst också)) , en 2 liters flaska, hävert.

          Gör så här:

          1. Koka upp lite mindre än 2 liter vatten och häll i sockret.

          2. När lösningen håller temperaturen ca 25-40° häller du lösningen i
          flaskan och lägger i jästen. Om du har en jäsmätare (oeschevikt) så skall
          den specifika vikten ligga på ungefär 1.150 g/ml.

          3. Skaka om och låt stå tills det slutar bubbla och jästen har lagt sig på
          botten. (den specifika vikten skall ligga på 1.015 - 0.990 g/ml ). Detta
          tar lite mer än 1 vecka om du har rätt jäsförutsättningar (temperaturen
          skall ligga på 18-25°C , ju varmare desto fortare går jäsningen).

          4. Använd häverten till att föra över vinet till en ren flaska. Tillsätt
          hallonsaft eller liknande för godare smak.

          Självklart kan vattenmängden ökas, men då får man tillsätta mer socker
          också för att uppnå samma styrka. Det går inte att jäsa alkohol starkare än
          ca 22% för jästbakterierna dör då.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Ina
          Inlägg 11-03-2003, 18:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Tror du själv att det skulle bli gott!?!?!

          Det där är ju mäsk..... eller bult som min kompis kallar det när det är avsett för konsumtion innan destillering....
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 03:44
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon